Uvjeti korištenja internet stranica KDijagnostika obrta

Uvjeti korištenja sadržaja na našim internet stranicama

KDijagnostika.hr je internet stranica obrta K Dijagnostika – Osijek na kojem možete dobiti podatke o uređajima, softveru i alatima namijenjenim servisiranju motornih vozila, informacije o raznim servisnim procedurama i slične podatke te naručiti uređaje iz naše ponude kupovinom u internetskoj trgovini – web shop-u.

Svi posjetitelji web stranice koji su došli preko adrese www.kdijagnostika.hr ili bilo koje druge adrese pristaju na uvjete korištenja koji su u nastavku. Sve korisnike koji se ne slažu sa navedenim uvjetima molimo da ne koriste ovu web stranicu za pregled ili kupnju.

KDijagnostika obrt zadržava pravo promjene uvjeta korištenja bez prethodne najave i to djelomično ili u potpunosti u bilo koje vrijeme. Molimo Vas da prije kupnje provjerite Uvjete korištenja kako ne bi dolazilo do nesporazuma prilikom kupnje, dostave robe i drugih aktivnosti vezanih za kupnju na stranicama www.kdijagnostika.hr.

KDijagnostika Osijek ima autorska prava na objavljeni sadržaj na stranicama u bilo kojem obliku. Također se zabranjuje bilo kakvo korištenje u bilo kakve svrhe bilo kojeg dijela sadržaja stranica bez izričitog ovlaštenja od strane obrta K Dijagnostika Osijek.

Vlasnik ovog internet site-a ne jamči stalnu dostupnost stranica, ne jamči da stranica neće sadržavati greške, te točnost i pouzdanost objavljenih podataka ili istovjetnost prikazanih slika sa stvarnim artiklima. Korištenje web stranica je na izričitu vlastitu odgovornost. Vlasnik ovih stranica ni autori tekstova na njima ne odgovaraju za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem podataka ili uređaja naručenih sa ovih web stranica.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili grupu proizvoda putem elektronskog obrasca za narudžbu. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn). Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

PDV na cijenu proizvoda se ne obračunava pošto K DIJAGNOSTIKA nije u sustavu PDV-a prema članku 90, stavak 2 Zakona o PDV-u.

Na kupovinu putem WEB SHOP-a K DIJAGNOSTIKA može odrediti skupne ili pojedinačne popuste koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje ili radi određenih akcijskih prodaja, odnosno određene vrste, grupe ili kategorije proizvoda. Proizvodi na koje se odnose popusti jasno će se naznačiti uz popust koji se odnosi na taj proizvod.

Plaćanje

Plaćanje za naručenu robu može se izvršiti na dva načina. Prvi način je plaćanje pouzećem tj. plaćanje dostavljaču prilikom preuzimanja pošiljke. Prilikom dostave GLS ne zaračunava nikakve provizije i plaćate samo onu cijenu navedenu kod narudžbe.

Drugi način plaćanja je uplata na naš transakcijski račun prema ponudi koju ćemo Vam izraditi nakon izvršene narudžbe. Uplatu je moguće izvršiti općom uplatnicom ili putem internet bankarstva. Kod ovog načina plaćanja roba se isporučuje kada Vaša uplata bude vidljiva na našem računu ili prema dogovoru.

Dostava naručene robe

Način dostave i poštarina

Dostava naručene robe (uređaji i software za autodijagnostiku, testeri, alati, oprema) vrši se putem GLS dostavne službe. Trošak dostave snosimo mi ukoliko cijena naručene robe prelazi iznos od 500,00 kn. Za narudžbe manje od 500,00 kn naplaćujemo paušalne troškove dostave i pakiranja u iznosu od 30,00 kn.

Rok isporuke

Ukoliko se roba plaća putem pouzeća, naručene artikle šaljemo Vam najkasnije idući radni dan. Ukoliko trenutno nemamo traženu robu na lageru, obavijestiti ćemo Vas o tome i dogovoriti se o daljnjem tijeku kupovine. Robu koja se plaća virmanom isporučujemo najkasnije idući radni dan od pristizanja uplaćenih sredstava na naš transakcijski račun.

Pošiljka koja se dostavlja kupcu putem GLS dostave obično stiže kod naručitelja u roku 1 do 2 radna dana. Za rok dostave na otoke pročitajte sljedeći odlomak.

Dostava na otoke – IZNIMKE

Dostava na sljedeće otoke je moguća po standardnoj cijeni no rok dostave može trajati nešto duže nego kod drugih lokacija. U nastavku slijedi popis otoka i raspored dostava po danima:

GLS dostava na otoke

Na otoke sa slijedećeg popisa GLS dostava nije moguća. Narudžbe na njih dostavljamo putem preporučene pošiljke Hrvatske Pošte. Cijena dostave je ista kao i za dostavu na ostale lokacije no dostava može potrajati od 4 do 10 dana.

GLS dostava na otoke - iznimke

Problemi oko dostave

Ako kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio od prodavatelja, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.

Garancija na kupljenu robu

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara opisu proizvoda navedenom na www.kdijagnostika.hr. Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment. Vremensko trajanje jamstvenog roka naznačeno je na računu za kupljeni proizvod i na elektroničke uređaje iznosi 1 do 12  mjeseci (ovisno o tipu uređaja), a na konektore ili adaptere bez ugrađene elektronike 1 tjedan.

Davalac jamstva jamči da će uređaj ispravno funkcionirati i služiti svojoj namjeni jamstvenom roku, te se obvezuje da će u jamstvenom roku besplatno otkloniti kvarove i zamijeniti dijelove na kojima se uoči tvornička greška. Ukoliko se kvar ne otkloni u roku 10 dana od pismene prijave kvara, jamstveni rok produljiti će se za onoliko dana za koliko je prekoračen rok od 10 dana. Ukoliko se uređaj ne može popraviti u roku od 45 dana ili se kvar uopće ne može otkloniti neispravan uređaj zamijeniti će se novim ili će se kupcu vratiti cjelokupan iznos cijene uređaja umanjen za troškove dostave.

Jamstvo se ne odnosi na potrošne dijelove koji se pri radu normalno troše. Ako se kupac nalazi izvan mjesta sjedišta prodavatelja dužan je snositi troškove dostave uređaja na servis ili troškove puta servisera. Obuka za rad sa uređajem, instalacija i podešavanje softvera ide na teret kupca.

Općenito

K Dijagnostika Osijek zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene objaviti će se na KDijagnostika.hr web stranicama. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje. Iako Vam K Dijagnostika nastoji dati najbolju moguću ponudu, K Dijagnostika ne može garantirati da će proizvodi i usluge odgovarati Vašim potrebama. K Dijagnostika ne proizvodi uređaje koje prodaje i njihove specifikacije preuzima od proizvođača. Ove specifikacije provjeravamo u stvarnim uvjetima i ukoliko dođe do odstupanja o tome obavještavamo kupce u opisu uređaja na našim web stranicama. Bez obzira na sve može se dogoditi da neke funkcije uređaja koje prodajemo ne rade kako treba. Ukoliko dođe do takve pogreške, molimo Vas da je prijavite na naše email adrese, a mi ćemo o tome obavijestiti proizvođača koji je dužan u što kraćem roku napraviti prepravke uređaja u obliku nadogradnje, novog firmware-a ili neki drugi način.

Sigurnost i privatnost

Za detalje o sigurnosti i privatnosti na našim stranicama pročitajte našu IZJAVU O PRIVATNOSTI