Objavljeno 1 komentar

Dezinfekcija automobila ozonom

Čišćenje automobila ozonom

Danas ćemo Vam pokazati kako dezinficirati i očistiti automobil od neugodnih mirisa cigareta, kućnih ljubimaca, znoja, vlage i pljesni, a ujedno i dezinficirati sistem klima uređaja. Ponekada unutrašnjost automobila nije dovoljno samo usisati i prebrisati. Neugodni mirisi, ali i virusi i bakterije i dalje ostaju u njemu bez obzira koliko ga čistili. U takvim situacijama probleme rješava OZON.

Što je OZON?

Ozon je plin čija se molekula sastoji od tri atoma kisika (O3) i najjače oksidacijsko sredstvo poslije fluora. Služi za sterilizaciju vode, operacijskih, kino i športskih dvorana te kazališta, zatim u farmaceutskoj, kozmetičkoj, tiskarskoj industriji te industriji papira, tekstila i umjetnih materijala. Upravo zbog toga pronašao je svoju primjenu i kod čišćenja i održavanja automobila. Želite li da Vaš automobil ponovno miriši kao kada je bio nov, tretman ozonom je jedini pravi izbor.

ozone maker

Kako čišćenje ozonom funkcionira?

Magneti Marelli uređaji za ozoniranje spadaju među najbolje uređaje ove namjene na tržištu. Uređaj proizvodi dovoljnu količinu ozona da dezinficira kabinu osobnog automobila u roku 15 do 60 minuta, ovisno o veličini vozila i stupnju zaprljanosti. Uređaj se napaja sa 220V, a za rad Vam nisu potrebne nikakve dodatne tekućine ili kemikalije. Dakle, dovoljno je ozonator priključiti u struju, crijevo izlaza ozona kroz vrata provesti u kabinu vozila i okačiti na retrovizor te odabrati vremenski program čišćenja. Nakon što je uređaj odradio svoje otvoriti sva vrata, izračiti vozilo i čišćenje je završeno.

Magneti Marelli čišćenje ozonom

Magneti Marelli OZONE MAKER

Ozonator MX-4000

Magneti Marelli OZONATOR MX4000

Cijene ovakvih tretmana kreću se od 100 do 300 kn što ovakav uređaj čini brzo isplativim svakoj auto praonici ili servisu koji želi ponuditi nešto novo i ostvariti dodatnu zaradu bez puno muke. Ovakav uređaj savršen je za prodavače rabljenih vozila koji žele automobil što bolje pripremiti za tržište kao i za servisere klima uređaja. Tretman čišćenja ozonom idealno je odraditi i nakon servisa klima uređaja, kada se zamijeni fiter peludi pa ozon tad efikasno dezinficira i sve kanale u sustavu klimatizacije.

Dezinfekcija ozonom

Upotreba ozona za čišćenje

Osim za dezinfekciju i otklanjanje mirisa iz automobila, ozone maker može se koristiti i za:

  • plovila, jahte –  uklanjanje neugodnih mirisa nakon prodora i ustajale vode, mora, mirisa ulja, maziva, nafte.
  • kuće, stanovi, uredi, smetlarnici  –uklanjanje neugodnih mirisa prije useljenja ili prodaje stana, kuće, nakon teške bolesti i smrti, čišćenje i odvoz kućnog smeća, adaptacije stana, nakon lakiranja parketa ili stolarije, bojenja zidova, itd.
  • Liječničke ordinacije, sobe za sastanke – uklanjanje mirisa i dezinfekcija prostorija
  • Teretni prostor, kontejneri, hladnjače – uklanjanje mirisa, dezinfekcija i sterilizacija teretnog prostora nakon prevoženja roba intezivnog mirisa ili lako kvarljive robe
  • Požar, poplava, prodor vode – uklanjanje neugodnih mirisa i dezinfekcija prostora nakon požara, poplave ili drugih oblika prodora vode

Za kraj jedna video demonstracija korištenja Magneti Marelli Ozone Maker-a

1 misao o “Dezinfekcija automobila ozonom

  1. Automobil nakon čišćenja ozonom stvarno miriši kao novi. Nedavno sam vozio auto u jednu praonicu i platio 150 kn za pola sata čišćenja ovakvim uređajem, ali nije mi žao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *